• HW Online HW+ CMS, Weboldal készítés
  • +36 70 325 6986

HW Plus CMS már AMP oldalt is kezel!

A legújabb statisztikák szerint a mobilos keresésék már túlszárnyalták az asztali gépeken történt kereséseket! A Google első alapelve a keresésekben, hogy a találati lista minél relevánsabb legyen, és minél gyorsabban tudja kiszolgálni a kereső felhasználót! Google ezért 2015 végén elindította az AMP szaványt, amely a mobilos weboldalak megjelenésének gyorsaságát végzi! 

Az AMP oldalak a weboldal egyszerűsített formája, lényegében szöveget, és képeket tartalmaz. 2016-ban Magyaroszágon is elérhető a keresésben az AMP, ezért fontos, hogy a CMS rendszer önállóan tudja generálni a Google kereső számára. Az AMP oldalak bevezetése óta átrendeződtek a Google keresési találtai. Azok az oldalak amelyek rendelkeznek AMP oldallal, sokkal előrébb találhatók meg a mobilos keresésben.

Fontos tudni: Csak az az AMP oldal jelenik meg a Google keresőben ami teljesen szabványos. A Google nem engedi meg a hibákat. Ha az oldal bármiben eltér az AMP szabványtól, a kereső nem veszi figyelmebe az AMP létezését, így semmi hatása nincs a keresésekre!

Konkurenciánk készítenek AMP oldalakat, mint ahogy a Wordpress-ben is modulként megtalálható, viszont a nagy hányaduk nem szabványos! Mivel az AMP oldalak kötöttségük miatt nehezen létrehozhatóak, ezért Magyarországon még nagyon kis százalékban használják! A HW+ CMS alaprendszerében is megtalálhtó az AMP verzió is!
További információkat az AMP oldalakról itt talál https://www.ampproject.org/